Șapte hacks de viață pentru Anul Nou

Ei spun că totul se întâmplă întotdeauna în ajunul Anului Nou. Chiar și ceva care nu poate fi vândut pentru un an întreg. Bancnotele sunt glume, dar în graba de dinainte de vacanță nu este întotdeauna posibil să rezistați promoțiilor de Anul Nou și să rămâneți în limite rezonabile.

Aceste șapte sfaturi vă vor ajuta să vă pregătiți pentru vacanță și să nu intrați pe teritoriul negativ.
1. Planificați-vă bugetul în avans

Pentru a nu vă găsi brusc cu un portofel gol în mijlocul sărbătorilor, este mai bine să setați în avans suma maximă pe care sunteți gata să o cheltuiți pentru Anul Nou. Identificați principalele cheltuieli-de exemplu," cadouri"," masa de Anul Nou "și"sărbătoare".

Puteți pune bani în plicuri în mod vechi. Sau utilizați aplicații mobile speciale-servicii de planificare financiară. Puteți să le adăugați elemente de cheltuieli, să le setați o limită și să vedeți dinamica cheltuielilor.

Indiferent de modul în care calculați, dar întotdeauna doriți ceva neașteptat pentru Anul Nou - și este puțin probabil să puteți face fără cheltuieli neplanificate. Acesta nu este un motiv pentru a vă reproșa extravaganța. Doar determinați în avans cât sunteți dispus să cheltuiți pentru cheltuieli neprevăzute și starea de spirit festivă și încercați să nu depășiți această sumă. Apoi, o jucărie de pom de Crăciun sub forma unui astronaut, a zecea ghirlandă sau a unei sanie va fi o bucurie pentru întreaga familie și nu va atinge bugetul.

2. Nu vă lăsați păcăliți de reducerile de Revelion

Apeluri " 90% reducere la tot!"sunt foarte tentante, dar, de fapt, se pot dovedi a fi doar un truc. Înainte de sărbători, etichetele de preț sunt adesea umflate special de mai multe ori pentru a anunța apoi o "vânzare".
Aruncați o privire mai atentă la lucrurile necesare în avans, faceți o fotografie sau notați costul acestora și apoi verificați dacă aceasta este o reducere reală sau doar un truc inteligent de marketing.

3. Comparați prețurile

Aceleași produse pot costa diferit în magazinele mici de vânzare cu amănuntul, în magazinele mari și pe Internet. Uneori prețurile pot varia de la un an și jumătate până la două ori.

Nu cedați emoției festive și nu cumpărați imediat lucrul care vă place — este mai bine să comparați mai întâi toate opțiunile.

4. Nu credeți semnele

Pentru a sărbători Anul Tigrului albastru de apă într—un pulover turcoaz sau o rochie de culoare cer este amuzant, dar absolut nu este necesar.

Nu este necesar să urmați orbește tradițiile și să ascultați zgomotul clopotelor fără a eșua în ceva nou. 1 ianuarie este un motiv bun pentru a începe cu adevărat totul într — un mod nou-de exemplu, pentru a deveni liber de stereotipuri.

5. Nu da bibelouri

Rafturile magazinelor izbucnesc cu figurine de pui de tigru de porțelan în pălării de Crăciun, dar nu vă grăbiți să le cumpărați. Există întotdeauna un interes crescut pentru produsele cu simbolurile anului următor. Și, ca rezultat, au un preț umflat.

Și cine, cu excepția colecționarilor, are nevoie de astfel de suveniruri. Ei adună praf în dulapuri, cu excepția cazului în care, desigur, au fost aruncați imediat sau dați cuiva.

Cumpărarea unui tigru de suveniruri nu poate fi o excepție. Dacă doriți să economisiți și să vă îmbogățiți în anul nou, este mai bine să alegeți alte modalități pentru acest lucru — de exemplu, pentru a deschide un depozit sau un card cu dobândă la soldul contului sau la un cont individual de investiții.

6. Transformați ambalajul cadourilor în Divertisment

De ce să cheltuiți bani pe cutii de cadouri scumpe și servicii de ambalare dacă o puteți face singur? Ideile de Design și atelierele de ambalare pot fi găsite în videoclipuri pe Internet.

Pentru ca eforturile să nu fie în zadar, în timpul vacanței, organizați o competiție pentru cel mai original înveliș. Din nou, familia și prietenii vor putea să vă aprecieze eforturile, creativitatea și simțul umorului.

7. Sărbătoriți acasă

Sărbătorirea acasă cu cei dragi nu este doar mai sigură într-o pandemie, ci și mai economică. Tabelul poate fi setat împreună, împărțind costurile. Sau toată lumea va pregăti un tratament special pentru masa comună.
De asemenea, puteți economisi bani pe cadouri. Nu este necesar să cumpărați o duzină de suveniruri ieftine pentru toată lumea. Va fi mai bine dacă toată lumea prezintă unul, dar un cadou demn. Și cine o va obține-determină în loterie.

De exemplu, puteți juca "Secret Santa". Aceasta este aceeași loterie, dar participanții trag în avans cine dă un cadou cui.

Puteți distribui cine este al cărui Moș Crăciun, folosind site-uri speciale. Sau jucați offline: toată lumea își scrie numele pe o bucată de hârtie și îl pune într-o pungă sau pălărie. Apoi, toată lumea scoate pe rând aceste bucăți de hârtie — oricine primește al cărui nume, pregătește un cadou pentru el. Rezultatele loteriei trebuie păstrate în secret.

Puteți seta costul aproximativ al cadourilor în avans și vă puteți lăsa dorințele — ceea ce doriți să primiți de la un Moș Crăciun Secret. Aceasta este o modalitate excelentă de a optimiza costurile și de a vă distra.

Dacă urmați aceste sfaturi, Aflați cum să planificați un buget și să monitorizați cheltuielile, deciziile dvs. financiare vor deveni mai atent și mai reușite pentru întregul an.